case parool

case parool

CASEparool
Amsterdam 2009

Op 17 november werd de tweede locatie voor CASE (Center Amsterdam School of Entrepreneurs) in het Paroolgebouw aan de Wibautstraat geopend. Net als de eerste huisvesting van CASE in het Duintjergebouw aan de Vijzelstraat is ook deze bedoeld om studenten van de UvA en HvA ruimte te bieden buiten de schoolomgeving voor het opzetten van een eigen bedrijf. Ook in dit gebouw wordt gewerkt met tijdelijke huurcontracten in verband met de nog onduidelijke toekomst van het gebouw.

Het programma hier bestaat uit 10 vaste werkplekken en 40 flexplekken. Het budget voor het verbouwen en inrichten van deze 275 m2 grote kantoorverdieping was extreem laag: € 40.000, inclusief btw. De helft van dit bedrag is besteed aan bouwkundige aanpassingen van de ruimte: het open maken van het systeemplafond, aanbrengen van een vloercoating, data, electra en loodgieterswerk. De andere helft is besteed aan de meubels.

Eerder opgedane ervaring met tafels gemaakt van board-deuren is hier op grote schaal ingezet. 100 standaard woningbouwdeuren fungeren als de basis voor alle benodigde meubels en werkunits. Door de uitvoering hiervan in eigen hand te nemen en de productie goed voor te bereiden is het gelukt om binnen het gegeven bouwbudget en de krappe planning te blijven. Platen van zwart betonplex aangebracht aan de binnenzijde van de units creëren bergruimte, maken het geheel stabiel en introduceren een nieuw schaalniveau.
Door de lineaire opstelling van de units ontstaat een langgerekt werkmeubel dat de omliggende ruimte zôneert en opneemt in een “caleidoscopische binnenwereld” waar geconcentreerd werken mogelijk wordt gemaakt.
Dit project is gemaakt in samenwerking met Oliver Ebben (Studioquint)
Foto's zijn gemaakt door Mark Weemen

Woning Nieuwendammerdijk

Amsterdam 2020-2024
Café De Klomp

Zaandam 2020-2024
Meerpad

Amsterdam 2018
AMC ENTREEGEBIED

Amsterdam 2017
Huis Smid

Amsterdam 2014
HOUSEWITHAVOID

Amsterdam 2014
Buiksloterham Huis Metz

Amsterdam 2014
  •  
  • 1 of 5
  • >>