Bikram

Bikram

Bikram Yogaschool
Amsterdam 2013

De uitbreiding van de Bikram Yogaschool in Amsterdam is een sterk op de tuin betrokken open struktuur in hout en glas. De yogaschool aan de Ceintuurbaan in Amsterdam bevindt zich in drie doorgekoppelde begane grond panden. In de tuin achter de yogaschool groeien hoge bamboe's rondom een langwerpige vijver. Hier rusten de cursisten uit na de training. De vraag was een rustruimte te ontwerpen - wanneer het buiten te koud is - en extra douches. De opdrachtgevers hechtten sterk aan de aanwezige bamboe's en de uitbreiding is zo ontworpen dat de impact op de bamboe's minimaal is. Om te bereiken dat het kleine bouwwerk volledig opgaat in de omgeving is het in de hoogte als in de breedte gedifferentieerd. In het hoge deel bevindt zich een rustgedeelte, in het lage deel de extra douches. Van binnenuit gaat het rustdeel drempelloos over in de tuin. De kiezelvloer en het vele glas versterken het buitengevoel.
De kozijnen hebben tevens een dragende functie, waardoor geen kolommen - verdikking van het gevelpakket - nodig zijn en het geheel mooi slank blijft. De dakopstand ligt terug ten opzichte van het gevelvlak waardoor ook de bovenrand een slank aanzicht heeft. Het dak is een mos sedemdak. Aan- en afvoer van bouwmateriaal ging zoveel mogelijk door de lucht want tijdens de bouw gingen de lessen gewoon door. Uitvoering Aannemingsbedrijf Vreeling.

Ithaca

Amstelveen - 2013
Villa Ouborg

Amsterdam 2006-2012
CopyPaste

Amsterdam 2011-2012
Green Box

Almere 2012
Praktijk Camper

Amsterdam 2012
Woonhuis Sieperda

Monnickendam 2011
Vrije kavels Park Noord

Utrecht Leidsche Rijn, 2008-2010