House Sieperda

House Sieperda

Woonhuis Sieperda
Monnickendam 2011

Een verbouwing van een woning in Monnickendam. De opdrachtgevers met al wat oudere nog thuis wonende kinderen wilden hun 80-er jaren huis radicaal verbouwen. Op de begane grond was behoefte aan een werkkamer, eetkeuken, zithoek en tv hoek. Er zijn voor elke functie speciale meubels ontworpen. Brede schuifdeuren maken een doorlopende ruimte mogelijk waarbij delen kunnen worden afgezonderd. In de zithoek en tv hoek worden de kasten van een plaatmateriaal met een luxe, warme uitstraling gemaakt (kops multiplex). In de eetkeuken worden juist koele, steenachtige materialen toegepast. Het kookeiland en aanrechtblad zijn ter plekke gestort. De achterwand achter het fornuis is van glas mozaïek dat over de hele wand wordt doorgezet. Aannemer Tol van Aartbouw, staalwerk Jaap van Rouendal, inrichtingsadvies Suzanna van der Meer, fotografie Mark Weemen.

Meerpad

Amsterdam 2018
AMC GARDENS

Amsterdam 2017
Weesperzijde Huis Smid

Amsterdam 2014
HOUSEWITHAVOID

Amsterdam 2014
Buiksloterham Huis Metz

Amsterdam 2014
Herbestemming Chassékerk

Amsterdam 2013-2016
Bikram Yogaschool

Amsterdam 2013
  •  
  • 1 of 5
  • >>